Geen producten (0)
Geen producten (0)
1 2
 

Bookazine Mooi eten

€ 11,95 (inclusief btw 21%)
Op voorraad - Levertijd 1 werkdag
Specificaties
Productcode 41.153.002
EAN code 9789083001951
Auteur(s) Rineke Dijkinga
Illustrator(en)
Vertaling -
Uitgever -
Samenwerking -
Druk 2022, 1e
Uitvoering Paperback, magazine
Aantal bladzijden 128
Formaat 28,5 x 22 x 1 cm
ISBN 9789083001951
Leeftijd
Omschrijving

Bookazine Mooi eten

Mooi Leven

Rineke Dijkinga : “De 2-de editie van mijn bookazine Mooi Eten is verschenen. Deze keer is het thema 'Mooi leven'. 

Een jaar lang hebben mijn team en ik hun ziel en zaligheid gelegd in dit nummer. Maar toch zit ik ook met een dubbel gevoel. Het is immers crisistijd en veel mensen verkeren in zwaar weer. Het Nibud gaf vorige maand aan dat bijna 40% van de Nederlandse minima en middeninkomens op hun dagelijkse uitgaven moet bezuinigen door de hoge energieprijzen. Om mij heen hoor ik steeds meer mensen die al flink bezuinigen op voedsel. Is er dan wel ruimte voor een bookazine over de kracht & pracht van voeding? Ja, toch wel. Of zelfs: juist nu!” Aldus Rineke Dijkinga.

Mooi Eten – Mooi Leven is een waardevol cadeau waarmee je met jezelf, je familie, vrienden, medewerkers, collega's of vereniging kunt werken aan de basis voor een 'Mooi Leven'. Ook (of juist) als het leven niet alleen maar rozengeur en maneschijn inhoudt.

 

In het magazine zijn 17 pagina's gewijd aan jouw darmgezondheid: van mond tot kont. In dit minidossier lees je over de innige communicatie tussen je darmen en je brein en daarmee ook je kwaliteit van leven. Voor een mooi leven is het immers ook van belang hoe het er in je brein aan toe gaat: Hoe ontspannen je kunt zijn, of je malende gedachten weer van je af kunt schudden, hoe flexibel je bent, hoe stabiel je bent qua emoties, hoe vatbaar je bent voor angsten of fobieën, hoe stressbestendig je bent, hoe diep je slaap is, etc.

De communicatie vanuit je darm met je brein is sterk afhankelijk van jouw darmgezondheid en die wordt weer voor een groot deel bepaald door wat jij in je mond stopt. Je darmgezondheid is gebaat bij voedsel zoals dat duizenden jaren is geweest is: vers, natuurlijk, uit je eigen omgeving, onbewerkt, eenvoudig, eerlijk geteeld en bereid, divers, kleurrijk en voedzaam. En weet je wat het meest bijzondere is? De voedingsmiddelen waar jouw darmbacterien optimaal bij gebaat zijn, zijn zeer eenvoudig en betaalbaar.

Rineke Dijkinga zegt hierover:

" Ik denk dat we het juist nu over MOOI Eten, MOOI Leven moeten hebben. Deze tijd dwingt ons tot een herdefiniëring van wat die begrippen voor ons betekenen. We hebben gezien hoe kwetsbaar ons mondiale voedselsysteem is. Hoe afhankelijk we zijn geworden. In tijden van crisis gaan mensen terug naar de basis, herontdekken we wat echt belangrijk voor ons is. Daarom heeft het bookazine ook het thema: de Kiem waaruit alles ontspruit. Dat begint met de grond onder onze voeten, met verbinden met de natuur, lokale telers en producenten. Het begint ook met zelf weer bezig zijn met volwaardige voedsel en de heerlijkste, voedende gerechten maken met groenten, granen, kruiden, fruit, die je zelf bij elkaar hebt gescharreld en bereid hebt. Tijd nemen om te koken en samen te tafelen, wat ons verbindt en ons geluksgevoel verhoogt.

Door ons te richten op de aspecten in ons leven waar we zelf wel invloed op hebben, hebben we minder het gevoel geleefd te worden en ervaren we meer regie. En laten autonomie en regie nou net belangrijke ingrediënten zijn voor een MOOI Leven. Meer regie op je op bord, betekent ook meer regie op je darmgezondheid en breingezondheid. En als er iets is dat wij in crisistijd nodig hebben is een gezond brein, dat maximaal functioneert en stressbestendig is!

Gezond voedsel dat zowel jou als moeder aarde dient hoeft ook helemaal niet duur te zijn. De 2e editie van MOOI Eten staat bomvol met tips voor mooi & budgetvriendelijk koken.

Kortom, er zullen altijd zaken zijn die buiten je macht liggen, maar met MOOI Eten hoop ik je op weg te helpen naar een gevoel van vrijheid, een diepere verbinding met de natuur, jezelf en je omgeving, eenvoud, zelfredzaamheid en een optimale gezondheid. Op naar een MOOI Leven."

Over de auteur

Rineke is opgeleid als natuurgeneeskundig- en orthomoleculair therapeut. Van 2003 tot 2017 runde ze een praktijk voor orthomoleculaire en natuurgeneeskunde in Sellingen en begeleidde ze duizenden mensen met chronische klachten op het gebied van voeding & leefstijl. Daar ontdekte ze dat veel mensen onbewust, ongewild en zeker onbedoeld voeding eten die hun klachten veroorzaakt, in stand houdt of verergert. Hoe moeten we dat ook weten? Waar hebben we iets geleerd over voeding? Niet op school en niet door overlevering.

Omdat het voor veel mensen moeilijk bleek om gezond eten in de praktijk te brengen, begon ze in 2011 boeken te schrijven: Weten van (h)eerlijk eten 1, Weten van (h)eerlijk eten deel 2, Weetjes over (h)eerlijk eten (PDF), Alles draait om je Hormonen, Op weg naar meer energie en in 2021 het uitgebreide voedingshandboek voor de moderne mens: Je Brein vitaal - met elke hap een gezonde stap. Heerlijke recepten met pure, duurzame en onbewerkte ingrediënten + uitgebreide achtergrondinformatie om je gezondheid positief te beïnvloeden, vormen in alle boeken de rode draad. Begin 2022 waren er ruim 300.000 boeken van haar verkocht.

Ook interessant

€ 19,95
€ 18,15 € 21,99

Wij maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren, om het verkeer op de website te analyseren, om de website naar behoren te laten werken en voor de koppeling met social media. Door op Ja te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring.

Facebook Linkedin Pinterest