Hoe en waarom maken bijen honing? Wat is koninginnengelei eigenlijk? Helpt het eten van bijenstuifmeel echt tegen seizoenallergieën? De veelzijdige honingbij geeft antwoord op deze en andere vragen.
Ontdek hoe je op een eenvoudige manier stuifmeel en propolis toe kunt voegen aan je dagelijkse menu; hoe je je eigen kaneelhoning maakt, bijenwas-lippenbalsem, verzachtende handcrème, handgemaakte waskaarsen en nog veel meer …
Alles over honing, bijenwas, propolis, stuifmeel, koninginnengelei en bijengif
Gezonde en lekkere recepten
Werkbeschrijvingen voor zelfgemaakte producten
Het eeuwenoude gebruik van bijenproducten
Honingbijproducten en wetenschap
“Stephanie’s passie en enthousiasme voor honingbijen is besmettelijk. Een feest om te lezen en overzichtelijk, vol met prachtige foto’s, fascinerende feiten, praktische informatie en een reeks van heerlijke en makkelijke recepten voor gezondheid en vermaak. Een boek om te koesteren en te delen met de hele familie.” - Madelon Hope, Boston School of Herbal Studies
"De veelzijdige honingbij: Zelden zo’n verrassend, mooi boek over bijenproducten gezien. En nooit zo toegankelijk en compleet [... ] Dit boek lezen is een groot plezier. Het draagt bij aan meer bewustzijn over wat de natuur ons te bieden heeft." – plantaardigheden.nl
Over de auteur:
Stephanie Bruneau is imker, docent milieukunde, amateur herborist, kunstenares, huisvrouw en moeder van twee junior bijenhouders in opleiding. Zij heeft een passie voor bijen, een duurzame leefstijl en doet er alles aan om haar kinderen gezond, creatief en gelukkig op te laten groeien.
© 2021 www.groningen-natuurlijk.nl - Powered by Shoppagina.nl