Op 15 september kan je in Westerwolde genieten van een geweldig leuk en lekker festval: het Cittaslow Voedfestival. Op diverse locaties rond Sellingen zijn marktjes, kramen met van alles op het gebied van voedsel, gezond en genieten. Je kunt Groningen Natuurlijk! vinden bij Geitenboerderij Alting Zevenmeersveenweg 11, 9551 VT Sellingen.

Dit project is een samenwerkingsverband tussen Rineke Dijkinga Food, Cittaslow Borger-Odoorn en Cittaslow Westerwolde. Het gaat om een Voed-festival waarbij de connectie tussen boeren, burger en ons etensbord centraal staat. Het is bedoeld om ondernemers, producenten, verwerkers uit de regio te inspireren om (meer) met elkaar samen te werken en om inwoners en bezoekers kennis te laten maken met wat Westerwolde en Borger-Odoorn te bieden hebben. Het is een pilot, bij succes willen we het project volgend jaar in Borger-Odoorn organiseren.

De Noordelijke provincies produceren heel wat duurzaam voedsel. Heel veel van dit voedsel wordt getransporteerd uit de provincie en elders verwerkt en verkocht. Dat kan anders en veel duurzamer! Wat een verschil kan het maken als we de teelt, de productie, de verwerking en het consumeren van voedsel weer lokaal gaan organiseren. De Noordelijke economie (denk  aan horeca, bed en breakfast gelegenheden, winkels, komst toeristen, imago Groningen, leefbaarheid van het platteland, boeren(ook de kleine boeren), verwerkers, inwoners etc.) zou een enorme impuls kunnen krijgen door de lokale voedselketen weer op gang te brengen. De lokale boer, consument, producent, bestuurder en verwerker staan centraal op deze dag. Gezamenlijk kunnen zij  deze transitie op gang brengen. Op deze dag laten we proeven en zien wat er al allemaal gerealiseerd is! Voor het festival kunt u gratis kaartjes bestellen via deze link https://voedfestival.nl/?page_id=120

Tips en locaties 

Kaart met locaties  

Programma

Zie ook https://voedfestival.nl/

Cittaslow voedfestival   Cittaslow Voedfestival