Geen producten (0)
Geen producten (0)

Bokashi Essential set grijs

€ 74,95 (inclusief btw 21%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode 89.186.02
EAN code 8717677723546
Omschrijving

Bokashi Essential set Grijs

Van voedselverspilling naar nieuwe grondstoffen

TIJDELIJK MET GRATIS BOKASHI STARTER !

Agriton Bokashi Essential Emmers zijn een fundamenteel onderdeel van de Bokashi-composteringsmethode, waardoor u gemakkelijk keukenafval kunt recyclen en voedingsrijke compost kunt maken. Deze essentiële emmers worden geleverd met luchtdichte deksels om het fermentatieproces te starten. Ze zijn ontworpen voor gebruik binnenshuis, waardoor u afval kunt verminderen en uw tuin kunt verrijken, terwijl u geurtjes en gedoe tot een minimum beperkt.

Bokashi Organko Essential geeft elk organisch afval een nieuwe bestemming. Tijdens de fermentatie krijg je de eersteklas compostbasis en bokashi-vloeistof. De hoeveelheid organisch afval wordt met 25% verminderd. Bokashi Organko Essential is gemaakt van post-consumer gerecyclede kunststoffen (gerecycled polypropyleen). 

Elke set bevat twee emmers van 15,3L , een basis en alle benodigde accessoires om uw dagelijkse organische afval te fermenteren.

Waarom kiezen voor de Bokashi Essential set?

  • luchtdicht deksel dat zorgt voor de juiste omstandigheden voor fermentatie

  • zonder rotte geur en vliegen

  • Het composteringsproces met effectieve micro-organismen duurt slechts 1-2 maanden

  • creëer uw eigen eersteklas compostbasis

  • bekroonde Plastics Recycling Awards Finalist 2023

  • Gemakkelijk schoon te maken - vaatwasmachinebestendig. De composter is vaatwasmachinebestendig tot 55°C of in eco-modus.

Hoe maak je Bokashi?

  1. Verdeel zo’n 40 gr Bokashi Starter op de het rooster van de emmer.
  2. Snij de etensresten in stukjes tot max. 5 cm.
  3. Breng een laagje van 5 cm verse resten in de emmer.
  4. Verdeel 40 gr Bokashi Starter op het materiaal.
  5. Druk alles stevig aan en sluit de Bokashi-Essential goed af met het deksel.
  6. Herhaal dit proces tot de emmer vol is.
  7. Tap dagelijks het verzamelde sap af. Het kan een week of langer duren voordat het eerste vocht afgetapt kan worden.
  8. Laat minstens 2 weken fermenteren.
  9. De Bokashi kan nu rechtstreeks worden ingewerkt in de bodem van de (moes)tuin. Lees meer over de verwerking.

De Bokashi is klaar wanneer het een zoetzure geur heeft. De etensresten zijn nauwelijks van structuur en uiterlijk veranderd.

Wat mag er in de emmer?

  • groenten en fruit
  • citrus- en bananenpellen
  • gekookt voedsel
  • vlees, kaas en vis
  • yoghurt en eieren
  • kleinere beentjes
  • brood
  • koffiegruis en theegruis
  • verwelkte onbespoten bloemen
  • kleine hoeveelheden keukenpapier

Wat mag er niet in de emmer?

  • azijn en vloeistoffen
  • assen
  • dierlijke uitwerpselen
  • papier
  • rotte producten

 

LET OP: de starter wordt apart verkocht.

Agriton

Het begint met de grond. Alles wat Agriton doet is gebaseerd op hun geloof in de cyclus van bodem, voedsel, dier en afval. Er zijn veel producten en praktijken die één aspect van deze cyclus verbeteren, maar veel daarvan hebben ongewenste bijwerkingen op andere aspecten of op de bredere omgeving. Alle werkwijzen die ze hanteren en de producten die ze leveren zijn erop gericht één of meerdere van deze aspecten te verbeteren, zonder enige bijwerkingen.

De bodem is de basis van deze cyclus, het is de basis van bijna al het leven op aarde en het is ook de basis van Agriton! De bodem groeit 99% van al het voedsel dat we eten en het is zonder twijfel het belangrijkste aspect van wat we doen.

 

Ook interessant

€ 25,40 € 27,99

Wij maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren, om het verkeer op de website te analyseren, om de website naar behoren te laten werken en voor de koppeling met social media. Door op Ja te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring.

Facebook Linkedin Pinterest