Geen producten (0)

Onkruid en beestjes

Onkruid en beestjes

Onkruid, ja, dat is voor iedereen anders. Mijn onkruid is ook per plek verschillend. Waar ik bij het Rustpunt blij ben met de Bonte Dovenetel wil ik 'm verderop niet want dan verdringt hij de minder woekerende planten zoals Jacobsladder en een lage kweekvorm van Smeerwortel. Robertskruid vind ik best leuk maar niet teveel. Heel vervelend vind ik brandnetels maar aan de rand van de tuin mogen ze wel staan, want dat is weer goed voor diverse vlinders. Maar hoe dan ook, ik moet weer aan de slag en dat vind ik helemaal niet erg. Heerlijk buiten en je komt ook nog allerlei leuke beestjes tegen. Zoals bijvoorbeeld de eerste gezellig brommende aardhommels en diverse bijen.

Deze zomer mag ik voor het eerst bijen tellen in Vogelakkers. Van de Vlinderstichting heb ik vorig jaar een korte cursus bijen herkennen gehad en dit voorjaar krijg ik nog even een opfriscursus. En dan samen met wat meer ervaren tellers het veld in. Het lijkt me erg leuk om te doen. En ja, daardoor zie ik nu overal bijen en wil ik weten wat dat er dan voor één is. Zo zag ik gisteren deze knapperd op een paardebloem. Een klein bijtje met stuifmeel aan de poten. Nu heb ik dus geleerd dat de grootte niet zoveel zegt, dat heeft nl. veel te maken met hoeveel eten ze hebben gehad tijdens de groei. Maar de haren op de poten en de vorm van de kop wel. En zo zijn er nog veel meer kenmerken die leiden tot herkenning. Maar helaas, het lukt mij niet om deze bij van een naam te voorzien. Dus aan jullie de vraag: wat voor een bij is dit?

Foto's: Margriet Hofsteenge

Bij     bij     bij

Bewaren

0 Reacties

Er is nog niet gereageerd

Reageer

Annuleren

Wij maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren, om het verkeer op de website te analyseren, om de website naar behoren te laten werken en voor de koppeling met social media. Door op Ja te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring.

Facebook Linkedin Pinterest